terug naar home
De Amsterdamse Vaargids - terug naar Home
VaargidsenVaartochtenSlapen aan het waterBoot HurenBoot KopenContactLinks


Vaartochten

Vaartochten

De Nederlandse vaarwegen zijn zo afwisselend dat u rustig weken kunt rondzwerven zonder u ook maar een dag te vervelen. Het gebied wat wij in deze gids voor u beschreven hebben biedt voor een ieder wat wils.
De in dit hoofdstuk beschreven vaartochten bieden u een alternatief voor heerlijk maar doelloos ronddobberen.

Interviews met gedreven watersportliefhebbers staan borg voor de inhoud van dit hoofdstuk. Hun kennis en opmerkelijke verhalen geven het Zuid-Hollandse vaarwater verrassende diepgang.
Veel van de verhalen en anekdotes zijn gebaseerd op mondelinge overlevering van schipper tot schipper. Sommige historische details waren niet verifieerbaar, maar wel vermeldenswaardig.

Wij zijn graag uw gids tijdens uw ontdekkingstocht.

De Vaargids Winkel
Vaartochten
Selecteer uit het onderstaande overzicht de door u gewenste vaartocht voor een onvergetelijke dag op het water!
U kunt hieronder de verschillende vaartochten compleet kopen om mee te nemen aan boord.


Inhoudsopgave - overzicht:
- vaartochten uit De Amsterdamse Vaargids
- vaartochten uit Vaargids Zuid-Holland-West
- vaartochten uit Vaargids Randmeren, Flevoland en NW-Overijssel
- vaartochten uit Vaargids Vecht en Vechtplassen
- vaartochten uit Vaargids Hollandse Plassen


Boat and Breakfast kaart

Vaartochten uit De Amsterdamse Vaargids:  

Vaartocht Amsterdam Abcoude


Vaartocht Abcoude
- Amsterdam
Totale afstand: 42 km

Deze tocht begin bij het alom bekende Amstel Hotel. U vaart in zuidelijke richting, op weg naar pittoreske plaatsjes als Ouderkerk a/d Amstel, Abcoude en Driemond.
De Amstel blinkt tot aan de Rozenoordbrug niet echt uit in schoonheid. Maar daarna wordt het snel beter. De abrupte overgang van de stad naar een landelijke omgeving is uniek. Hier geen eindeloze buitenwijken of industrieterreinen, maar laaggelegen veenlandschap, afgewisseld met de eeuwenoude luxueuze buitens van rijke Amsterdamse kooplieden.
Eenmaal Abcoude gepasseerd typeert het natuurschoon langs de oevers, waaronder gekromde wilgen, waterlelies en plompen, de kalme omgeving. Achter de smalle dijken liggen oude boerderijen met sprekende namen als Geinvreugd, Gein en Stein, Steenen Poort, Vredelust en Gein Genoegen.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAAR Bestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Amsterdam Grachten


Vaartocht Grachten
 - Amsterdam
Vaarduur: 2 uur

De Grachtentocht gaat door het hart van de stad. We varen onder andere langs het Singel, van oorsprong een verdedigingswal uit het begin van de vijftiende eeuw. Ook de veel jongere Prinsen-, Keizers- en Herengracht, alle drie daterend uit het begin van de zeventiende eeuw, slaan we natuurlijk niet over.
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn deze drie grachten tegelijkertijd aangelegd. Zij vormden het decor voor rijke kooplieden die graag ‘buiten’ in Amsterdam wilden wonen. Een groot gedeelte van de tocht vaart u over de Prinsengracht. Dit is van oudsher niet de meest chique, maar wel een van de gezelligste grachten.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Amsterdam Oost


Vaartocht Oost
- Amsterdam
Vaarduur: 2,5 uur

De Vaartocht Oost voert naar het waterrijke oosten van de stad. Hoewel veel authentieke gebouwen geheel of gedeeltelijk verdwenen zijn, zoals de Haringpakkerstoren en de Sint Antoniepoort, komt vanaf het water de geschiedenis tot leven.
Varend over het Entrepotdok of langs de Magere Brug zien wij de overblijfselen van historische bedrijvigheid. Zij zijn een illustratie van de invloed van handel en scheepvaart op de ontwikkeling van Amsterdam.
Tijdens de tocht komt u een groot aantal imposante en bekende gebouwen tegen zoals het Scheepvaarthuis, dat begin vorige eeuw gestalte kreeg in opdracht van zes rederijen. Het wordt in het algemeen gezien als het eerste gebouw dat volledig in de stijl van de Amsterdamse School is uitgevoerd. U vaart ook onder de wereldberoemde Magere Brug door. Deze pittoreske, wit geschilderde brug overspant de Amstel al sinds 1672.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Amsterdam Oostelijk Havengebied


Vaartocht Oostelijk havengebied
- Amsterdam
Vaarduur: 1,5 uur

Het Oostelijk Havengebied van Amsterdam is een van de meest succesvolle grootstedelijke nieuwbouwprojecten van na de oorlog. Tussen de jaren tachtig en nu is het oostelijke deel van de Amsterdamse haven uitgegroeid tot een eigentijds en internationaal vermaard voorbeeld van binnenstedelijke herstructurering aan het water. Deze vaartocht geeft een beeld van de recente stedenbouwkundige en architectonische ontwikkelingen.
Het Oostelijk Havengebied kent een relatief korte geschiedenis. De (schier)eilanden zijn vanaf 1874 in een periode van 50 jaar aangelegd, aansluitend op de aanleg van het Noordzeekanaal en de afsluiting van het IJ van de Zuiderzee. In 1975 werd door de gemeenteraad besloten het Oostelijk Havengebied een woonbestemming te geven.
In de jaren ’80 werd afgesproken de havenbekkens open te houden als onderdeel van de openbare ruimte in de nieuw te bouwen woonwijken. Vanaf 1989 zijn achtereenvolgens het KNSM-, Java- en Borneo-eiland en Sporenburg ontwikkeld.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Amsterdam Waver


Vaartocht Waver
- Amsterdam
Vaarduur: 14 km (vanaf Oudekerk a/d Amstel)

De Vaartocht Waver voert u over de Amstel Amsterdam uit in zuidelijke richting. De Amstel was tot in de dertiende eeuw een vrije afstromende rivier, met uitmonding in het IJ.
U komt door schilderachtige plaatsjes als Ouderkerk en Nes a/d Amstel.
De rustieke polder de Ronde Hoep, met op de achtergrond de moderne kantoorpanden en de futuristisch ogende Arena in Amsterdam Zuidoost, biedt een interessant, contrasterend vergezicht.


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Amsterdam Wallen


Vaartocht Wallen
- Amsterdam
Vaarduur: 2 uur

Varen over de Wallen is varen door de oudste vaarwateren van Amsterdam. Het is een ongeëvenaarde ervaring. Vooral ‘s avonds bent u vanaf de smalle, verlichte grachtjes toeschouwer van unieke taferelen. Hordes toeristen lopen verlegen giechelend of kreunend van verbazing langs de plezierprinsesjes. In lange regenjassen, met het hoofd diep in de kraag verborgen, gaan de mannen schuil die als geen ander weten dat je liefde niet kopen kunt.
Het wallengebied is één van de grootste vermaakcentra van Nederland. De typische rode verlichting, waaraan men wereldwijd dit stukje Amsterdam herkent, vindt zijn oorsprong in de lampjes waarmee de vrouwen van plezier vroeger op de kade scheepslieden stonden te wenken. Het schijnt dat deze vrouwen rood papier om hun lampen wikkelden, zodat zij het broodnodige onderscheid creëerden met de overige verlichting aan het water.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Amsterdam Waterland


Vaartocht Waterland
- Amsterdam
Totale afstand: 43 km

Vanaf het Centraal Station brengt deze tocht u via het Noordhollands Kanaal, langs tuindorpen met typische Zaanse huizen, naar het fraaie Waterland. Het is een flinke tocht die wij voor u in gedachten hebben. Trek er dus wel genoeg tijd voor uit.
Het grootste gedeelte van Waterland bestond uit veen en was daardoor eeuwenlang een onbewoonbaar moerasgebied. Door de bevolkingsgroei ontstond al in de 12e eeuw de noodzaak de zompige veengebieden te ontginnen. En met succes. De verscheidenheid aan prachtig ontworpen en goed onderhouden woonarken verklaart waarom dit een van de mooiste en kostbaarste woongebieden van Nederland is.
Wereldberoemd is en zeer de moeite van het bezichtigen waard is Broek in Waterland, een kleurrijk en met name schoon dorp dat tot ver over de landgrenzen bekend stond als toonbeeld van Hollandse netheid. Deze tocht voert verder door een schilderachtig landschap langs Monnickendam, Edam, Purmerend, Ilpendam en Landsmeer.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Amsterdam Westelijke Eilanden


Vaartocht Westelijke Eilanden
- Amsterdam
Vaarduur: 1.30 uur

Deze vaartocht leidt vanaf het startpunt café ‘t Smalle in de Jordaan via het Westerdok naar de Westelijke Eilanden: Bickerseiland, Realeneiland en Prinseneiland. Deze eilanden zijn, vooral in de Gouden Eeuw, van groot belang geweest voor de Nederlandse scheepvaart. Daar waar de Oostelijke Eilanden met name gebruikt werden voor de scheepsbouw, deden de Westelijke Eilanden voornamelijk dienst als goederenopslag. Tijdens het varen zult u zien dat een zeer groot gedeelte van de pakhuizen, ook wel spijkers genaamd (afgeleid van spiker: korenschuur), bewaard is gebleven.
Pakhuizen zijn belangrijke bedrijfsmonumenten. Er is geen stad in Europa met zo’n groot bezit aan dergelijke monumenten als Amsterdam, dat in de zeventiende eeuw de stapelmarkt van de wereld was. Bijna alle goederen die mondiaal werden verhandeld vonden hun opslag in Amsterdamse pakhuizen.
Tot ongeveer 1600 werden de goederen opgeslagen op pakzolders in het woonhuis van de koopman. Naarmate de handel belangrijker werd nam de behoefte aan opslagruimte toe. In het begin van de zeventiende eeuw werden daarom op grote schaal pakhuizen gebouwd met karakteristieke vormgeving (smal, diep en hoog).

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

terug naar het overzicht (boven)


Vaartochten uit Vaargids Zuid-Holland-West:  
Vaartocht Zuid-Holland Rijn Schiekanaal


Vaartocht over de Vliet van Katwijk via Leiden naar Den Haag
- ZuidHolland
Vaarduur: 42 km

Deze vaartocht stuurt u over De Vliet, één van de oudste vaarwateren van ons land, die ook wel het Rijn-Schie kanaal wordt genoemd. De historische Vliet vormt de leidraad van onze tocht. Uiteraard voorzien van vele uitstapjes naar bezienswaardigheden. Vanaf het vertrekpunt, het vissersdorp Katwijk, verkent u een deel van de oude Rijn, maakt u een uitstapje naar de gezellige grachtengordel van Leiden en meert u aan bij eeuwenoude dorpjes zoals Voorburg, Leidschendam en Voorschoten. Uw boot parkeert u in de meeste gevallen op slechts luttele minuten lopen van het centrum. Varend over de Vliet doorkruist u het heden en het verleden. Wij navigeren u graag langs monumenten en bezienswaardigheden. Wij wensen u veel plezier tijdens uw ontdekkingstocht door dit gebied.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Zuid Holland Maassluid Dordrecht


Vaartocht (Hoek van Holland), Maassluis, Rotterdam, Dordrecht
- ZuidHolland
Vaarduur: 63 km

Over de Maas en de Nieuwe Waterweg is voor de pleziervaart weinig geschreven. Gek, want hoe heerlijk is het niet om over deze brede rivier(en) te varen. Er is ruimte genoeg voor iedereen, dus ook de pleziervaart. Varend over de Maas heeft u de mogelijkheid om langsvarende zeereuzen van dichtbij te bewonderen. De contouren van de skyline van de stad Rotterdam zijn vanaf het water fantastisch. De moderne architectuur met indrukwekkende zichtlijnen komt vanaf een boot bekeken het beste tot zijn recht. U mag op dit traject ook nog eens onbeperkt hard varen. Maak er gebruik van! Wees niet bang dat u iets mist. Wij vertellen u tijdig wanneer het gas eraf moet.
Tijdens deze vaartocht bezoekt u prachtige stadjes als Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Wij leiden u langs de rijke historie van de jeneverindustrie, visserij en de zeesleperij. Varend langs Rotterdam maakt u kennis met alle naoorlogse architectonische hoogstandjes en missers. Vanaf uw boot ziet u alles in de juiste proporties. We geven u inzicht in de ruimte die de Maas biedt. Uiteindelijk leiden wij u naar historisch Dordrecht. Naar ons idee een vergeten parel.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Zuid-Holland Vlaardingen Westland Delft


Vaartocht Vlaardingen, Westland, Delft
- ZuidHolland
Vaarduur: 35 km

De vaartocht Vlaardingen, Westland en Delft leidt u onder andere door het prachtige Westland. Groene weiden worden slechts onderbroken door aardige dorpjes als Schipluiden, Maasland en ‘t Woud. Natuurlijk wordt een bezoek aan historisch Delft niet vergeten. Onderweg dobbert u over prachtige vlieten die hun historische uiterlijk met behulp van Natuurmonumenten hebben behouden. De Zuid Hollandse hoeven die we passeren bieden een oer-Hollands aanzicht.


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Zuid-Holland Hollandse IJssel


Vaartocht over de Hollandse IJssel van Krimpen aan den IJssel naar Leiden
- ZuidHolland
Vaarduur: 48 km

De vaartocht Hollandse IJssel is een afwisselende tocht. De Hollandse IJssel wordt druk bevaren door zowel beroeps- als pleziervaart. U vaart over getijdenwater langs plaatsen zoals Cappelle en Nieuwerkerk aan de IJssel. Ettelijke overstromingen zorgden vroeger voor een haat liefde verhouding tussen het water en de bewoners. De Keersluis bij Capelle aan de IJssel maakt dat men zich geen zorgen meer over het wassende water hoeft te maken. Op onze tocht varen we ook door Gouda, een stad die haar verleden en cultureel erfgoed met liefde koestert. Watersporters zijn hier meer dan welkom. Via Alphen aan de Rijn komt u uiteindelijk bij het eindpunt Leiden.


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

terug naar het overzicht (boven)Vaartochten uit Vaargids Randmeren, Flevoland en NW-Overijssel:  

Vaartocht Randmeren Flevolanc


Vaartocht Flevoland
- Randmeren
Vaarduur: 105 km

Er is voor vaarliefhebbers weinig over de polder geschreven. En dat is onterecht. Onze jongste provincie heeft in veertig jaar prachtige natuur ontwikkeld waar alle soorten wild zich vrijelijk kunnen bewegen. De kanalen hebben door de overhangende bomen de uitstraling van landelijke rivieren gekregen. Ze geven door hun lengte een eindeloos gevoel van rust. De polderarchitectuur is een aanwinst voor de Nederlandse cultuur. Geen veilige kopieën van gerenommeerd werk maar vooruitstrevende concepten die in de toekomst geschiedenis gaan schrijven. Wij dagen u uit aan de hand van de door ons beschreven tocht de onontdekte polder te gaan verkennen!


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Randmeren Hanze


Vaartocht Hanze
- Randmeren
Vaarduur: 45 km

De Hanzetocht leidt u langs het rijke handelsverleden van de lage landen. Het ooit zo machtige Duits-Nederlandse Hanzeverbond heeft de steden hier in de omgeving in het verleden geen windeieren gelegd. Steden zoals Kampen en Hasselt hebben uit die tijd fraaie koopmanshuizen, kerken en pleinen overgehouden. De Hanzesteden verdienden hun geld met handel over water. En nog steeds. Om die reden zijn ze volledig met hun gezicht naar het water gericht.
Vijfenveertig kilometer lang vaart u slingerend door gras en rietlandschap afgewisseld met historische handelssteden. U bevaart grote rivieren maar ook kleine door het veen uitgesleten watergangen.


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Randmeren Randmeren


Vaartocht Randmeren
- Randmeren
Vaarduur: 80 km

De plezierige tocht die wij voor u hebben beschreven was vroeger het bloedige strijdtoneel van mens en water. Keer op keer drong de woeste Zuiderzee onverwacht het land binnen en verwoeste alles wat op haar pad kwam. Stoere vissers trotseerde met gevaar voor eigen leven de onberekenbare Zuiderzee op jacht naar een ruim vol met vis. Met regelmaat van de klok keerde een vissersschip niet meer terug.
Door de afsluiting van de Zuiderzee en de aanleg van de Flevopolder is de voormalige Zuiderzee(kust) getransformeerd tot de Randmeren. Een veilig vaargebied waar herinneringen aan het ruige verleden voort leven in voormalige vissersdorpen zoals Spakenburg en Elburg. De Randmeren zijn een must voor de vaarliefhebber die zowel van ruimte als gezelligheid houden. Weidse vergezichten en oneindige polders worden afgewisseld met leuke plaatsen die prima faciliteiten bieden om te overnachten. Anders dan de naam doet vermoeden kan het op de Randmeren ook met harde wind aardig spoken. Zandafgravingen zorgen voor een ongelijke bodem die op zijn tijd een grillige golfslag tot gevolg kan hebben.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Randmeren Wieden en Weerribben


Vaartocht Wieden en Weerribben
- Randmeren
Vaarduur: 62 km

De Vaartocht Weerribben is een prachtige tocht door een landschap dat is gevormd door mensenhanden. Potige veenarbeiders groeven hier vaak veertien uur per dag zes dagen per week een schamel kostje bij elkaar. Ze lieten het zo kenmerkende landschap van petgaten en legakkers achter. Mooie ondiepe meren zoals de Beulaker Wijde waren het gevolg van verveners die zich niet aan de regels hielden.
Eeuwenlang is dit gebied moeilijk toegankelijk geweest. Autowegen waren er bijna niet. Alles gebeurde op en om het water. Van deze prachtige eeuwenoude infrastructuur maken wij nu dankbaar gebruik. Onze tocht leidt u ook langs voormalige handelssteden zoals Vollenhove en Blokzijl. Ooit waren dit drukke handelsstadjes waar het zoute water tegen de dijk aan klotste. De 17e eeuwse handelsgeest vindt u hier terug in de koopmanshuizen en ouderwetse taveernes. Kortom: een afwisselende tocht langs verstilde natuurgebieden en nostalgische vissersplaatsen.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

terug naar het overzicht (boven)


Vaartochten uit Vaargids Vecht en Vechtplassen:  

Vaartocht Utrecht Utrecht


Vaartocht Utrecht
- Utrecht
Vaarduur: 2 uur

De Grachtentocht gaat door het hart van de stad. We varen onder andere langs het Singel, van oorsprong een verdedigingswal uit het begin van de vijftiende eeuw. Ook de veel jongere Prinsen-, Keizers- en Herengracht, alle drie daterend uit het begin van de zeventiende eeuw, slaan we natuurlijk niet over.  
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht zijn deze drie grachten tegelijkertijd aangelegd. Zij vormden het decor voor rijke kooplieden die graag ‘buiten’ in Amsterdam wilden wonen. Een groot gedeelte van de tocht vaart u over de Prinsengracht. Dit is van oudsher niet de meest chique, maar wel een van de gezelligste grachten.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Utrecht Rondje Loosdrecht


Vaartocht Rondje Loosdrecht
- Utrecht
Vaarduur: 4,5 uur

Rondje Loosdrecht leidt u langs het illustere leven van hardwerkende turfstekers en verstilde natuurgebieden waar de zeldzame ringslang nog rondkruipt. 3600 hectare water verdeeld over acht plassen, waarvan zeven bevaarbaar, bieden een afwisselend vaargebied voor eigenaren van kleine en middelgrote boten.
Hongerig geworden van een dagje varen? Dan zit u hier goed. Eersteklas restaurants en gezellige eetcafés bieden schipper en opvarenden voldoende culinaire variatie, waaronder niet te vergeten de typische Loosdrechtse streekgerechten. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om tijdens de tocht, met behulp van het hoofdstuk “Koken aan boord” uit de Vaargids Vecht & Vechtplassen, zelf enkele streekgerechten klaar te maken.


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Utrecht Vecht


Vaartocht Vecht
- Utrecht
Vaarduur: 3,5 uur

Schuitje varen theetje drinken, vroeger deden ze het ook al. Met onze moderne boten voorzien van drank en spijzen varen wij de Vecht op. Varen over de Vecht is een tocht door de geschiedenis van Nederland. De rivier heeft van veel periodes in de geschiedenis kenmerken behouden. Zo passeren we middeleeuwse ridderburchten, vestingwerken van de Stelling van Amsterdam, lustwarande van succesvolle kooplieden uit de 17e eeuw en designwoonboten van hedendaagse bewoners.
De rivier de Vecht loopt slingerend vanaf de stad Utrecht door de gelijknamige provincie, doorkruist de provincie Noord-Holland om tenslotte uit te monden in het IJmeer. De mooie stille rustige Vecht. Zo rustig als de Vecht nu is, is het vrijwel niet voor te stellen dat deze rivier lange tijd de voornaamste waterverbinding tussen Amsterdam en de Rijn was. Tot de voltooiing van het Amsterdam Rijnkanaal toornden de grote rijnschepen hier huizenhoog boven de weilanden uit. Op een enkel zandschip na, wordt de Vecht uitsluitend nog gebruikt om te spelevaren.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Utrecht Rondje Vinkeveen


Vaartocht Rondje Vinkeveen
- Utrecht
Vaarduur: 5,0 uur

Deze tocht voert ons in het kielzog van de eens zo fameuze trekschuit langs het gebied rondom de Vinkeveense plassen.We passeren prachtige buitens die worden afgewisseld met uitgestrekte weilanden waar koeien en schapen u wat meewarig aanstaren terwijl ze kilo’s gras wegwerken.
Varen op de Angstel is mooi maar niet goedkoop. De brugwachters nemen met een kleine fooi in de klomp geen genoegen meer. De door ons beschreven route is waarschijnlijk daardoor wel lekker rustig.


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

terug naar het overzicht (boven)Vaartochten uit Vaargids Hollandse Plassen:  
Vaartocht Leiden Alkemade


Vaartocht Alkemade
- Leiden
Vaarduur: 28 km

Alkemade is een veengebied tussen de Kagerplas en de Braassem. Hier kunt u vanaf het water volop genieten van de rust en ruimte van het Groene Hart. Alkemade omvat een aantal dorpjes waarvan de Kaag waarschijnlijk de oudste dorpskern heeft. Kaghe, dat buitendijks land betekent, vinden we in geschriften terug uit het begin van de 14e eeuw. De Kaag en Oude Wetering zijn van oudsher al gericht op zeilvaart en visserij.


Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:

NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Leiden Kaag


Vaartocht Kaag
- Leiden
Vaarduur: 16 km

Deze vaartocht leidt ons over de Kagerplassen, kortweg de Kaag. Dit labyrint van water en eilanden is al sinds het begin van de 20e eeuw een geliefd watersportgebied. Menig ervaren zeiler heeft op deze plassen leren varen. Bezienswaardigheden, cultureel erfgoed, horeca, stranden en natuurgebieden wisselen hier elkaar af.

Anders dan de Westeinderplassen en de Braassem is de Kaag geen grote plas maar een groot aantal poelen die door ruime doorgangen met elkaar zijn verbonden. Schippers die het gebied niet kennen, zouden zonder kaart makkelijk kunnen verdwalen. We beginnen onze vaartocht bij de Kaagsociëteit, de bakermat van de watersport in dit gebied.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Leiden Leiden


Vaartocht Leiden
- Leiden
Vaarduur: 6 km

Dat Leiden een stad is met een bewogen geschiedenis en een prachtig historisch centrum is alom bekend. Dat over de grachtengordel van Leiden schitterend kan worden gevaren weet echter niet iedereen. Het grote aantal lage kades waar kan en mag worden aangelegd, in combinatie met goede voorzieningen voor de watersport en horeca direct aan het water, maakt  Leiden tot een zeer aantrekkelijk vaargebied.
Met de oudste universiteit van Nederland is Leiden natuurlijk een studentenstad bij uitstek. Dit gegeven is terug te vinden in de prettige sfeer, gunstige prijzen en vriendelijke bediening in cafés en restaurants. Houdt u er wel rekening mee dat, ondanks het ophogen van vele bruggen ten behoeve van de watersport, de doorvaarthoogte beperkt is. Een schip met een kruiphoogte van 1.20 m kan bijna overal komen. Maar ook met een iets hoger schip (circa 1,40 m) blijft er nog voldoende vaarwater over en kunt u bijna overal komen. Wel is het soms even puzzelen om de lage bruggen te omzeilen. Hiertoe verwijzen wij naar de bijgesloten waterkaart.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

Vaartocht Leiden Rijnswoude


Vaartocht Rijnswoude
- Leiden
Vaarduur: 24 km

Deze tocht leidt ons langs een mooi stuk natuur in het Groene Hart. Langgerekte polders, vele vaarten, wateringen, plassen en molens bepalen het karakteristieke landschap. Namen zoals Woubrugge en Hazerswoude doen ons er aan herinneren dat dit fraaie polderlandschap ooit een bosrijk gebied is geweest.
De vaartocht begint bij de Doesbrug waar we in noordoostelijke richting de Does invaren. De Does is al voor 1200 door ambachtslieden gegraven als afwateringskanaal voor polderwater richting de Rijn. Parallel varend aan de snelweg valt direct op dat de polder aan stuurboord meters onder het kanaalniveau ligt.

Prijs: € 2,95 incl. BTW - Bestel nu nu en betaal met iDeal:
NIET LEVERBAARBestel online en betaal met iDealBetaal gemakkelijk met iDeal

terug naar het overzicht (boven)     
     
         
       

Bestel online en betaal met iDeal Bestel een Vaargids naar uw keuze Vaartochten uit De Amsterdamse Vaargids Vaartochten uit Vaargids Zuid-Holland-West Vaartochten uit Vaargids Leiden, Kaag en Braassem Vaartochten uit Vaargids Vecht en Vechtplassen Vaargids Randmeren, Flevoland en NW-Overijssel Nu in ontwikkeling: Vaargids Friese Meren In ontwikkeling: Vaargids Zeeland